Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę
PRODUKTY:
1 LITR BULIONU
1 CEBULA
2 ZĄBKI CZOSNKU
1 ŁYZKA MASŁA SKLAROWANEGO
3-4 ŁYZKI CHRZANU
4 ZIEMNIAKI
1 MARCHEW
4-5 ŁYŻEK KWAŚNEJ ŚMIETANY
1 ŁYŻECZKA MAJERANKU
4 JAJKA UGOTOWANE NA TWARDO
SÓL.PIEPRZ DO SMAKU
WYKONANIE:
CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ I ZARUMIENIAMY NA MAŚLE DODAJEMY CZOSNEK POKROJONY W PLASTERKI I RÓWNIEŻ PODSMAŻAMY..MARCHEWKA I KARTOFLE OBIERAMY I KROIMY W KOSTKĘ I CHWILĘ RAZEM PODSMAŻAMY..CAŁOŚĆ ZALEWAMY BULIONEM I GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI WARZYW..NASTĘPNIE DODAJEMY CHRZAN ,ZAGOTOWUJEMY I ŚCIĄGAMY Z OGNIA..ŚMIETANĘ ZAHARTOWUJEMY 2-3 ŁYŻKAMI GORĄCEGO WYWARU I WLEWAMY DO ZUPY..DOPRAWIAMY ZUPĘ SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU.
NA KOŃCU DODAJEMY ROZTARTY W DŁONIACH MAJERANEK.PODAJEMY Z JAJKIEM UGOTOWANYM NA TWARDO..
Formularz komentarzy: