Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę
Produkty:
6 grubych plastrów polędwicy wołowej /ligawa/
słoniny po jednej sznurówce na zraz
1/2 cebuli
2 ogórki kiszone
skórka od chleba
musztarda
sól.pieprz..
Wykonanie:
Rozbijamy kotlety smarujemy musztardą,solimy i pieprzymy po szczypcie na każdy kotlet .Układamy kolejno słonine zawijamy kawałek następnie.ogórek podwijamy , kładziemy cebulę także podwijamy i na końcu skórkę od chleba..Tak wykonujemy z każdym zrazem…Smażymy na mocno rozgrzany olej.. wkładamy zrazy powierzchnią zamkniecia sie zrazu na tłuszcz,by mięso się nie rozleciało bez używania szpilek..Obsmażamy każdą ze strony na złoty kolor..podlewamy i dusimy pod przykryciem 1.20 h..
Podajemy z kluskami śląskimi.kopytkami lub ziemniakami z surówką…
Formularz komentarzy: