buraczki z zasmażką

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria:

2015-05-10 16.28.14
Przedstawiam Wam ciekawy przepis

Produkty:
3 buraki-ugotowane w łupinie
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
1/2 cytryny-sok
1 łyżeczka cukru
sól ,pieprz

Wykonanie:

Buraki gotujemy można w szybkowarze ..po ostudzeniu ,obieramy i ucieramy na tarce na średnich oczkach..
Solimy i pieprzymy..wykonujemy zasmażkę z masła i mąki..zalewamy wodą by uzyskać konsystencje gęstej śmietany..wkładamy starte buraki ,sok z cytryny..
Podajemy do pieczonych mięs..

System ocen – uruchomiony około stycznia 2025

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić artykuł

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Na razie brak głosów. Oceń ten post jako pierwszy.

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl