Polecam wieprzowe rolady ..Sos z nich jest przepyszny a mięso dzięki dodatkom w środku nabiera niesamowitego smaku..
Składniki:
po 2 kotlety na osobę
po pasku:
surowego boczku
chleba
papryki
ogórek kiszony
cebuli
sól.pieprz .czosnek granulowany do posypania
musztarda sarepska
olej+ masło
Wykonanie:
Kotlety rozbijamy .przesypujemy solą .pieprzem .czosnkiem granulowanym ..a z jednej strony smarujemy musztardą..Na to dajemy kawałki boczku.chleba.papryki.ogórek kiszony i cebuli..
zawijamy i smażymy kładąc najpierw od strony gdzie kończy się zawijanie aż się mocno zarumieni a białko się zetnie/ja nie stosuje żadnych wykałaczek ani nitek/
Obsmażamy z obu stron ..podlewamy wodą i przykrywamy..na małym ogniu dusimy około 50 minut..
Wykonujemy klasyczny sos..
Podajemy z ziemniakami lub kluskami. kaszą z surówką ..
Smacznego 🙂