PRODUKTY:
200-250 G MASŁA
1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY LUB WANILIOWY NAJLEPIEJ WŁASNEGO WYKONANIA
1,5 SZKLANKI MLEKA
1 ŻÓŁTKO
1 PACZKA TRUSKAWEK MROŻONYCH
2 GALARETKI TRUSKAWKOWE
WYKONANIE:
MASŁO ŚREDNIO MIEKKIE ROZCIERAMY ROBOTEM ALBO W MAKUTRZE/JA UCIERAM W MAKUTRZE/.AŻ ZACZNIE MASŁO STRZELAĆ 🙂 .DODAJEMY 1 ŻÓŁTKO ROZKRĘCAMY.
DODAJEMY PO ŁYŻCE BUDYNIU.UCIERAMY DALEJ.W MIĘDZY CZASIE GOTUJEMY DWIE GALARETKI Z 3/4 SZKLANKI WODY WKŁADAMY PO WYSTUDZENIU DO LODÓWKI.TRUSKAWKI PO ODMROŻENIU MYJEMY I ODSTAWIAMY DO ODSIĄKNIECIA W DURSZLAKU.NA BISZKOPT /PRZEPIS PODANY OSOBNO /NAKŁADAMY MASĘ NA NIĄ UKŁADAMY TRUSKAWKI ,WSZYSTKO ZALEWAMY JUŻ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ.WSTAWIAMY NA 1 GODZINĘ DO LODÓWKI..
I JAK PODOBA SIE WAM MOJA NIESPODZIANKA NA DZIEŃ SZCZĘŚCIA 🙂
ZAMIAST TRUSKAWEK MOŻNA DAĆ BRZOSKWINIE I GALARETKĘ BRZOSKWINIOWĄ.
Formularz komentarzy: