przygotowywanie wędzonek do Świąt – I ETAP

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria:

przygotowywania-wedzonek-do-swiat
przygotowywania-wedzonek-do-swiat-2

PRODUKTY:
4,5 KG MIESA /SZYNKA + BOCZEK/

ZALEWA PRODUKTY:
1,8 L WODY
150 G SOLI PEKLOWEJ
15 ZIAREN PIEPRZU
8 ZIELA ANGIELSKIEGO
4 LIŚCIE LAUROWE

WYKONANIE:
WODĘ DOPROWADZAMY DO WRZENIA WSYPUJEMY SÓL PEKLOWĄ,PIEPRZ ,ZIELE ANGIELSKIE,LIŚĆ LAUROWY.I WYŁĄCZAMY GOTOWANIE ZALEWY.
PRZYGOTOWUJEMY NACZYNIE DO PEKLOWANIA NAJLEPIEJ GLINIANE LUB EMALIOWANE.W TYM NACZYNIU UKŁADAMY MIĘSO ,ZALEWAMY SCHŁODZONĄ ZALEWĄ.CAŁOŚĆ WKŁADAMY DO LODÓWKI O TEMPERATURZE OKOŁO 5 STOPNI NA OKRES 8-10 DNI..CODZIENNIE OBRACAJĄC MIĘSO O 180 STOPNI I OBSERWUJEMY KLAROWNOŚĆ ZALEWY.

Kliknij i zobacz drugi etap
Tagi: wędzonki

System ocen – uruchomiony około stycznia 2025

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić artykuł

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Na razie brak głosów. Oceń ten post jako pierwszy.

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl