PRODUKTY:
4,5 KG MIESA /SZYNKA + BOCZEK/
ZALEWA PRODUKTY:
1,8 L WODY
150 G SOLI PEKLOWEJ
15 ZIAREN PIEPRZU
8 ZIELA ANGIELSKIEGO
4 LIŚCIE LAUROWE
WYKONANIE:
WODĘ DOPROWADZAMY DO WRZENIA WSYPUJEMY SÓL PEKLOWĄ,PIEPRZ ,ZIELE ANGIELSKIE,LIŚĆ LAUROWY.I WYŁĄCZAMY GOTOWANIE ZALEWY.
PRZYGOTOWUJEMY NACZYNIE DO PEKLOWANIA NAJLEPIEJ GLINIANE LUB EMALIOWANE.W TYM NACZYNIU UKŁADAMY MIĘSO ,ZALEWAMY SCHŁODZONĄ ZALEWĄ.CAŁOŚĆ WKŁADAMY DO LODÓWKI O TEMPERATURZE OKOŁO 5 STOPNI NA OKRES 8-10 DNI..CODZIENNIE OBRACAJĄC MIĘSO O 180 STOPNI I OBSERWUJEMY KLAROWNOŚĆ ZALEWY.
Kliknij i zobacz drugi etap
Tagi: wędzonki
Formularz komentarzy: