Przepyszne kotlety z kalafiora,cebulki i pieczarek.Zaskoczą swoim smakiem nie tylko wegetarian. 🙂
Produkty:
1/2 kalafiora
1/2 cebuli
3 pieczarki
4 łyżki bułki tartej
1 jajko
2 łyżki masła
sól.pieprz.przyprawa gyros
olej do smażenia
Wykonanie:
Kalafior gotujemy w osolonej wodzie do miękkości..Po odcedzeniu dusimy tłuczkiem do ziemniaków..Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle na złoty kolor, dodajemy pieczarki starte na tarce o grubych oczkach ..smażymy około 2 minut..
Dodajemy do kalafiora ,wbijamy jajko ,dajemy bułkę tartą przyprawy do smaku..Wyrabiamy i tworzymy kulki ,spłaszczamy.,obtaczamy w bułce tartej..smażymy na złoty kolor z obu stron..
Podajemy do kopytek lub ziemniaków z surówką..
Formularz komentarzy: