Dla wegetarian i nie tylko polecam smaczne kotlety z kaszy jaglanej..Dla mnie rewelka .. 🙂
Składniki:
1 woreczek kaszy jaglanej
5 jajek + 1 jajko surowe
1/2 średniej cukinii
1/2 czerwonej papryki
sól i pieprz
2 łyżki bułki tartej
1 łyżka posiekanego koperku
1/2 łyżki posiekanego szczypiorku
opcjonalnie – 2 plasterki żółtego sera
bułka tarta do obtoczenia
masło klarowane do smażenia
Wykonanie:
Kaszę jaglaną gotujemy 15 minut w osolonej wodzie..Jajka gotujemy na twardo..Kroimy w kostkę paprykę również a cukinię ścieramy na tarce o warzywnych oczkach..wszystkie składniki..wrzucamy do miski wbijamy surowe jajko koperek oraz szczypiorek..dodajemy bułkę tartą .solimy i pieprzymy ..ewentualnie starty ser..Jeżeli masa jest za luźna dodajemy jeszcze bułki tartej..wyrabiamy kotlety i obtaczamy w bułce tartej..Obsmażamy na złoty kolor z obu stron…
Podajemy z ziemniakami i surówką ..