Surówka ze świeżych polskich warzyw to jest to..Dostarcza nam niezbędnych witamin i minerałów.np por leczy anemię.bóle reumatyczne a także w postaci syropu zalecane na kaszel..
Wniosek ..natura sama wie co dla nas dobre ..Jedzmy polskie owoce i warzywa 🙂 ..
Surówka ta oprócz dostarczania nam niezbędnych witamin i minerałów jest bardzo smaczna ..
Składniki:
1 pory
1 duża marchew
1 średnie jabłka
1 papryka czerwona
pół natki z pietruszki
sok z pół cytryny
1 większa śmietana 18% lub jogurt naturalny/ja używam właśnie jogurt/
sól .pieprz
cukier
Wykonanie:
Pory kroimy w pół krążki.Marchew i jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach.Jabłka starte skrapiamy sokiem z cytryny.Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych . kroimy w kostkę.Do salaterki wrzucamy por.paprykę,jabłka i marchew oraz natkę pietruszki . mieszamy.Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą.pieprzem świeżo zmielonym cukrem i mieszamy.Wstawimy do lodówki na 1-2 godziny.
Podajemy do mięs .ryby ..
Formularz komentarzy: