Smażone kartofle ..tkz. Bratkartofel

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria: ,

smazone-kartofle
Przedstawiam Wam przepis na pyszne ziemniaki

Składniki:
1 KG KARTOFLI
1 CEBULA
2 ŁYŻKI MASŁA
2 ZĄBKI CZOSNKU
SÓL .PIEPRZ

Sposób wykonania:
GOTUJEMY KARTOFLE,MOŻNA W MUNDURKACH ALE NIE KONIECZNIE W OSOLONEJ WODZIE.UGOTOWANE I PRZESTUDZONE ODCEDZAMY, KROIMY W PLASTRY .CEBULĘ KROIMY DROBNO ,SZKLIMY NA MAŚLE NA ZŁOTY KOLOR.DODAJEMY ZIEMNIAKI.RAZEM CHWILKE PRZESMAŻAMY DODAJEMY PIEPRZ I POKROJONY W CIENKIE PLASTRY CZOSNEK.PRZEMIESZAMY .
PODAJEMY Z DOWOLNĄ SURÓWKĄ ZE SMAŻONYM JAJKIEM LUB UPIECZONYMI KIEŁBASKAMI..

NAUCZYŁAM SIE SMAZYĆ BRATKARTOFEL W NIEMCZECH.MOŻNA TAKŻE CEBULĘ PRZESMAŻYĆ NA BOCZKU..
LUB ZAMIAST CZOSNKU DAĆ KMINEK..

HISTORIA:
TYPOWA POTRAWA ŚLĄSKA. POCHODZĄCA NAJPRAWDOPODOBNIEJ Z NIEMIEC..

System ocen – uruchomiony około stycznia 2025

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić artykuł

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Na razie brak głosów. Oceń ten post jako pierwszy.

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl