UgotujmyCos.pl

Blog kulinarny, na którym znajdziesz wiele inspiracji. Fajne przepisy kulinarne ze zdjęciami. Składniki i sposób wykonania



śledzie w sosie musztardowym

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria:

fotki 002 (4)
Polecam przepis na śledzie w sosie musztardowym..Kiedyś kupiłam gotowe ,znanego producenta..po prostu nie dało sie jeść ..a te są na prawdę super..Serdecznie polecam 🙂

Składniki:
* 600 g śledzi z zalewy octowej
Sos:
100 g musztardy francuskiej lub innej

50 g musztardy sarepskiej

4 łyżki gęstej śmietany 18%

1 duża cebula

2 ząbki czosnku

2 łyżki oleju

1 łyżka cukru

1/4 łyżeczki kurkumy

sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Śledzie odsączamy na ręczniku papierowym z zalewy i kroimy w paseczki.

Cebulę drobno siekamy w kostkę i przelewamy wrzątkiem , następnie łączymy ją z przepuszczonym przez wyciskacz czosnkiem oraz pozostałymi składnikami .Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Układamy warstwowo na przemian śledzie i sos..śledzie. Wstawiamy je do lodówki na co najmniej 12 godzin aby smaki się połączyły.

Smacznego ..



UgotujmyCos.pl