Obecnie pora na świeże warzywa ..polecam dla wegetarian ale nie tylko kotlety z bobu..są na prawdę smaczne i oryginalne w smaku:
Produkty:
50 dag bobu
2 cebule
1/2 pęczku kopru
2 ząbki czosnku
2 jajka
3 łyżki tartej bułki
masło klarowane do przesmażenia cebuli
sól,pieprz
Wykonanie:
Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie..odcedzamy ,po przestygnięciu usuwamy łupiny,ugniatamy /ja to zrobiłam tłuczkiem do ziemniaków/..dodajemy przesmażoną drobno pokrojoną cebulkę.czosnek przeciśnięty przez wyciskacz,,pokrojony drobno koperek.,bułkę tartą ,jajka i wyrabiamy masę ,aż będzie jednolita .Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy z obu stron na złoty kolor..
Podajemy z młodymi ziemniakami i surówką..
Formularz komentarzy: