PRODUKTY:
JELITA NATURALNE
1 KG SZYNKI SUROWEJ
2 KG ŁOPATKI
1 GŁÓWKĘ CZOSNKU
1 ŁYŻKA CZUBATA MIELONEGO PIEPRZU
2 -3 ŁYŻKI MAJERANKU
3 ŁYŻKI SOLI
WYKONANIE:
MIELIMY MIĘSO MASZYNKĄ O GRUBYM SITKU ,SOLIMY I ODSTAWIAMY NA MINIMUM 12 GODZIN W CHŁODNE MIEJSCE ,CELEM PUSZCZENIA SOKÓW ..JEDNOCZEŚNIE ZAMACZAMY JELITA NA TEN SAM OKRES CZASU..ZE WZGLĘDU NA ZAWIERAJĄCĄ SÓL ..PO TYM OKRESIE PRZYSTĘPUJEMY DO PRODUKCJI KIEŁBASY.DO MIĘSA DODAJEMY DROBNO POSIEKANY CZOSNEK PIEPRZ I MAJERANEK..CAŁOŚĆ MIESZAMY I ZACZYNAMY WYKONANIE KIEŁBASY PRZY UŻYCIU MASZYNKI I SPECJALNEJ RURKI.NA KTÓRĄ NAKŁADAMY NACIĄGAMY JELITO.WKŁADAMY MIĘSO I DELIKATNIE KRĘCIMY.PO ZAKOŃCZENIU PORCJUJEMY I WKŁADAMY DO ZAMRAŻARKI..
Formularz komentarzy: