Karkówka pieczona z kluchami i czerwoną kapustą

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria: ,

karkowka-pieczona
karkowka-pieczona-2
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną karkówkę

Składniki:
1,5 KG KARKÓWKI
3 ZĄBKI CZOSNKU
SÓL,PIEPRZ,PAPRYKA OSTRA
OLEJ DO SMAŻENIA + TROCHĘ MASŁA

Sposób wykonania:
UMYTĄ I OBSUSZONĄ KARKÓWKĘ NAKŁUWAMY NOŻEM I W OTWORY WKŁADAMY WCZESNIEJ POKROJONY NA CZĄSTKI CZOSNEK.NACIERAMY SOLĘ ,PIEPRZEM ORAZ OSTRĄ PAPRYKĄ.ODSTAWIAMY NA OKOŁO 1 H DO LODÓWKI..
NA ROZGRZANY OLEJ Z MASŁEM KŁADZIEMY KARKÓWKĘ I OBSMAŻAMY Z KAŻDEJ STRONY ZARUMIENIAJĄC DOŚĆ MOCNA ALENIE PRZYPALAĆ.NASTĘPNIE PODLEWAMY I DUSIMY POD PRZYKRYCIEM 2 H KONTROLUJĄC ILOŚĆ SOSU..
WYCIĄGAMY KARKÓWKĘ I WYKONUJEMY SOS.ZAGOTOWUJEMY.
PODAJEMY Z KLUCHAMI NA PARZE ORAZ CZERWONĄ KAPUSTĄ .PRZEPISY PODANE OSOBNO..

System ocen – uruchomiony około stycznia 2025

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić artykuł

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Na razie brak głosów. Oceń ten post jako pierwszy.

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl