Produkty:
30 dag mąki
15 dag masła lub margaryny
10 dag cukru pudru
2 żółtka
2 łyzki śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
dżem jaki Państwo lubicie
zapach waniliowy
polewa:
tabliczka czekolady
1/4 kostki masła
Wykonanie:
Mąkę siekamy z tłuszczem,dodajemy cukier ,śmietanę,proszek do pieczenia zapach waniliowy ,zagniatamy ciasto..Wstawiamy do lodówki na 1h.po wyciągnięciu z lodówki rozwałkowujemy ,szklanka wyciskamy krążki.Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy na złoty kolor..na garnek z wodą nakładamy miseczkę i wkładamy pokrojone masło oraz pokruszoną czekoladę.ogrzewamy mieszając rózgą do momentu rozpuszczenia i połaczenia się składników..Po ostygnięciu ciasteczek na środek kładziemy pół łyżeczki dżemu polewając 1 łyżką polewy..Pozostawiamy do zastygnięcia..
Formularz komentarzy: