Polecam przepis na bigos ze świeżej kapusty wegetariański ..
Składniki:
1 główka kapusty
40 dag pieczarek
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 pęczek koperku
2 łyżki masła
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 marchewki
1 łyżka musztardy
sól.pieprz
Wykonanie:
Drobno pokrojoną kapustę wraz z startą na dużych oczkach marchewką z solą obgotowujemy .15 minut .odcedzamy..Na roztopionym maśle szklimy cebulę z pokrojonym w paski czosnkiem..przesmażamy do zeszklenia..dodajemy pieczarki pokrojone w paski..smażymy aż do odparowania.solimy i pieprzymy ..
przelewamy do odcedzonej kapusty ..dodajemy przecier.musztardę.koperek odrobinę masła i chwilę przesmażamy..doprawiamy ewentualnie do smaku dodając pieprz świeżo zmielony..
Smacznego ..
Formularz komentarzy: