Przedstawiam Wam ciekawy przepis na pyszną potrawę
Produkty:
6-8 NIEDUZYCH KAWAŁKÓW KIEŁBASY BIAŁEJ
1 ŁYZKA MUSZTARDY
2 ŁYZKI MIODU
3 CEBULE
2 ZĄBKI CZOSNKU
3-4 ŁYZKI OLEJU
ZIOŁA PROWANSALSKIE -JAK KTOŚ LUBI
SÓL.PIEPRZ ,CHILI
WYKONANIE:
ZACZYNAMY OD MARYNATY.OLEJ ,MUSZTARDĘ ORAZ MIÓD I CZOSNEK PRZECIŚNIĘTY PRZEZ WYCISKACZ MIESZMY I ZALEWAMY KIEŁBASĘ NAKŁUWAMY ODSTAWIAJĄC NA MINIMUM 1 H DO LODÓWKI OD CZASU DO CZASU ODWRACAJĄC.
CEBULE KROIMY W PIÓRKA PODSMAŻAMY NA PATELNI NA KONIEC DODAJEMY SÓL,PIEPRZ I CHILI.
DO NACZYNIA ŻARO WKŁADAMY UPIECZONĄ CEULĘ NA TO KIEŁBASĘ I PIECZEMY W PIEKARNIKU 50 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI. od czasu do czasu polewając zalewą.10 MINUT PRZED KOŃCEM JAK KTOŚ LUBI MOŻE POSYPAĆ ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I WŁĄCZYĆ OBCJĘ GRILLA..
PODAWAĆ Z WARZYWAMI U MNIE PODAJE ZAMIAST OBIADU W WIELKANOC
Formularz komentarzy: