SKŁADNIKI:
4 JAJKA
4 ŁYŻKI CUKRU
3 ŁYZKI MĄKI PSZENNEJ
1 ŁYZKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ
1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
1 ŁYŻKA OLIWY..
WYKONANIE:
ODDZIELAMY ŻÓŁTKA OD BIAŁEK.SZYKUJEMY NA TALERZYK NA JEDNYM MĄKI I PROSZEK.DODŁADNIE MIESZAMY SKŁADNIKI NA DRUGIEJ
CUKIER .DO BIAŁEK DODAJEMY SZCZYPTĘ SOLI I UBIJAMY NA SZTYWNO.DODAJMY PO JEDNYM ŻÓŁTKU ORAZ TROCHE CUKRU.GDY DODAMY JUŻ WSZYSTKIE ŻÓŁTKA I CUKIER WRZUCAMY MĄKĘ I DELIKATNIE NAJLEPIEJ DREWNIANĄ ŁYZKĄ MIESZAMY.NA KOŃCU DODAJEMY OLEJ I MIESZAMY AŻ DO CAŁKOWITEGO WCHŁONIĘCIA..
WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 STOPNI NA 30 MINUT..
WYKŁADAMY .PROSZĘ UWAŻAĆ BISZKOPT NIE LUBI PRZECIĄGÓW.. 🙂
TA PROPORCJA JEST NA BLASZKĘ 25X34 CM.
JEŻELI MACIE PANSTWO WIEKSZĄ BLASZKĘ MUSICIE ZWIEKSZYĆ
Formularz komentarzy: