Składniki:
1 UDKO Z KURCZAKA NA OSOBĘ
SÓL.PIEPRZ,PAPRYKA
1 ZĄBEK CZOSNKU
1 ŁYŻKA MĄKI
1 ŁYŻKA ŚMIETANY
OLEJ + ŁYŻKA MASŁA DO SMAŻENIA
Sposób wykonania:
UMYTEGO I OSUSZONEGO KURCZAKA.NACIERAMY SOLĄ,PAPRYKĄ, PIEPRZEM ORAZ CZOSNKIEM PRZECIŚNIĘTYM PRZEZ WYCISKACZ.
ODSTAWIAMY DO LODÓWKI NA OKOŁO 1 H.NA ROZGRZANY TŁUSZCZ KŁADZIEMY UDKA ZACZYNAMY SMAŻYĆ OD WIERZCHNIEJ STRONY Z OBU STRON NA DOŚĆ RUMIANO.ZALEWAMY WODĄ I DUSIMY 1 H. KONTROLUJĄC ILOŚĆ WODY.WYCIĄGAMY KURCZAKA ,ROBIMY SOS..NA KOŃCU DODAJEMY ŁYŻKĘ ŚMIETANY ZAHARTOWANEJ GORĄCYM SOSEM.
PODAJEMY Z ZIEMNIAKAMI ORAZ SURÓWKĄ Z MARCHEWKI I FASOLKI SZPARAGOWEJ (PRZEPIS OSOBNO).
PRZEPIS DYDYKUJĘ MAMIE KRZYŚKA ADMINISTRATORA TEJ STRONY .KTÓRA ZMARŁA 1.03 BR..BYŁA TO JEJ ULUBIONA POTRAWA..
Formularz komentarzy: