Tak nam zasmakował ten rodzaj ciasta .ze postanowiłam z nim dalej zaeksperymentować. Zrobiłam podobny ale nieco w innej odsłonie..Wyszedł równie pyszny.. 🙂
Składniki:
2 paczki herbatników około 400 g ciemnych i jasnych
krem:
1 kostki masła
1 budyń
0.5 l mleka
2 łyżki cukru
sok z pół cytryny
skórka otarta z cytryny
2 banany..
0.5 słoika nutelli
polewa:
1 czekolada słodka i gorzka + kawałek masła
wiórki kokosowe o posypania
wykonanie kremu:
Z mleka gotujemy budyń na koniec dodajemy sok z cytryny oraz skórkę.przykrywamy i pozostawiamy do wystudzenia..Masło ucieramy na puch ..Dodajemy po łyżce budyniu do całkowitego rozkręcenia..
Układamy warstwę jasnych ciastek ..
Na nie rozsmarowujemy krem..Następnie ciemne ciastka na nich rozsmarowujemy nutellę ..jasne ciastka .ponownie krem a na środek banany
.zamykamy domek ..Polewamy polewą czekoladową..
Posypujemy wiórkami kokosowymi lub orzechami..
Formularz komentarzy: