Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę
Produkty:
1-2 pomidory
1/2 ogórka
1 mała głowka sałaty
5-6 rzodkiewek
1 czerwona cebula
pół serka fetta
10-12 oliwek ciemnych
sos
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka oregano i bazylii najkorzystniej świeżej ja mam suszone 🙁
1 ząbek czosnku
5-6 łyżek oliwy
1 łyżka miodu
Wykonanie:
Umytą i obsuszoną sałatę rwiemy na drobne liście ,pomidory.ogórek rzodkiewkę , na pół plastry oraz cebulę w piórka..
Do kubka wlewamy oliwę ,cytrynę ,miód czosnek przeciśnięty wyciskaczem, dodajemy oregano ,bazylię sól ,pieprz mieszamy rózgą .wlewamy do sałatki delikatnie mieszamy..Na wierzch dajemy oliwki oraz pokrojony ser fetta.
Podajemy z pieczywem i masłem
Formularz komentarzy: