kotlety z tofu dla wegetarian

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria: ,


Dla odmiany polecam kotlety z tofu. Mają specyficzny smak, są smaczne.

Skład (6 kotlecików):
1 kostka tofu
3 łyżki bułki tartej,
2 średnie jajka
1/2 pora
1 szalotka lub mała cebulka,
2 ząbki czosnku
10 dag wędzonego sera
1 łyżka oliwy
sól i pieprz,papryka słodka
bułka do obtaczania
olej do smażenia

Wykonanie:

Tofu/ umyć/ i zetrzeć na tarce ser wędzony także . Szalotkę i pora drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno pokroić, dodać do tofu wymieszane z jajkiem oraz , bułką tartą ,olejem przyprawami (papryka, sól i pieprz). Całość dobrze wyrobić.Ostawić na 15 minut .

Zmoczonymi dłońmi formować średnie , spłaszczone kotleciki, obtaczać je w bułce wysypanej na talerzyku i układać na rozgrzanym na patelni oleju. Smażyć na złoto z obu stron.

I gotowe!

System ocen – uruchomiony około stycznia 2025

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić artykuł

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Na razie brak głosów. Oceń ten post jako pierwszy.

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl