Żeberka z grilla z surówką z rzepy

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria:

zeberka-z-grilla
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszne żeberka

Składniki:
60 DAG ŻEBEREK
2 ŁYŻKI MUSZTARDY
2 ŁYŻKI MIODU
2 ZĄBKI CZOSNKU
SÓL,PIEPRZ
1 CZARNA RZEPA
200 G ŚMIETANY LUB JOGURT NATURALNY
2 ŁYŻKI SOKU Z CYTRYNY
ODROBINA CUKRU
ZIEMNIAKI WEDŁUG POTRZEB

Sposób wykonania:
PO UMYCIU I OSUSZENIU NACIERAMY SOLĄ,PIEPRZEM ORAZ CZOSNKIEM PRZECIŚNIĘTYM PRZEZ WYCISKACZ..PRZELAĆ MAŁA ILOŚCIĄ OLEJU..ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA OKOŁO 2 GODZINY..PRZED WSTAWIENIEM DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 170 STOPNI
SMARUJEMY PĘDZELKIEM WCZEŚNIEJ WYMIESZANĄ MUSZTARDE Z MIODEM ..PIECZEMY 1 H 20 MINUT..
RZEPĘ TRZEMY NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH ,SKRAPIAMY CYTRYNĄ/ALE NIE KONIECZNIE WOWCZAS RZEPA TRACI NA WARTOŚCI ALE SMAKOWO JEST LEPSZA Z CYTRYNĄ/DODAJEMY SÓL ,PIEPRZ ODROBINĘ CUKRU ORAZ ŚMIETANĘ .DELIKATNIE MIESZAMY..
PODAJEMY Z UGOTOWANYMI ZIEMNIAKAMI..

zeberka

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić artykuł.

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Na razie brak głosów. Oceń ten post jako pierwszy.

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl