Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszne żeberka
Składniki:
60 DAG ŻEBEREK
2 ŁYŻKI MUSZTARDY
2 ŁYŻKI MIODU
2 ZĄBKI CZOSNKU
SÓL,PIEPRZ
1 CZARNA RZEPA
200 G ŚMIETANY LUB JOGURT NATURALNY
2 ŁYŻKI SOKU Z CYTRYNY
ODROBINA CUKRU
ZIEMNIAKI WEDŁUG POTRZEB
Sposób wykonania:
PO UMYCIU I OSUSZENIU NACIERAMY SOLĄ,PIEPRZEM ORAZ CZOSNKIEM PRZECIŚNIĘTYM PRZEZ WYCISKACZ..PRZELAĆ MAŁA ILOŚCIĄ OLEJU..ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA OKOŁO 2 GODZINY..PRZED WSTAWIENIEM DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 170 STOPNI
SMARUJEMY PĘDZELKIEM WCZEŚNIEJ WYMIESZANĄ MUSZTARDE Z MIODEM ..PIECZEMY 1 H 20 MINUT..
RZEPĘ TRZEMY NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH ,SKRAPIAMY CYTRYNĄ/ALE NIE KONIECZNIE WOWCZAS RZEPA TRACI NA WARTOŚCI ALE SMAKOWO JEST LEPSZA Z CYTRYNĄ/DODAJEMY SÓL ,PIEPRZ ODROBINĘ CUKRU ORAZ ŚMIETANĘ .DELIKATNIE MIESZAMY..
PODAJEMY Z UGOTOWANYMI ZIEMNIAKAMI..
Formularz komentarzy: