Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszne szaszłyki
Składniki:
30 DAG ŁOPATKI
30 DAG BOCZKU
2 CEBULE
PIEPRZ,PAPRYKA OSTRA ,SÓL
0,5 KG ZIEMNIAKÓW
CEBULKA DYMKA ZAPRAWIANA W OLEJU
2 OGÓRKI KORNISZONY
4 ŁYZKI OLEJU
2 ŁYZKI MUSZTARDY
2 DUŻE MARCHWIE
2 ŁYZKI CHRZANU
ŁYŻKA CYTRYNY
SZCZYPTA CUKRU..
Sposób wykonania:
MIESO MYJEMY, KROIMY NA KWADRATY OKOŁO 4X4 .PRZESYPUJEMY PRZYPRAWAMI /PIEPRZEM ,PAPRYKĄ ORAZ SOLĄ/ZALEWAMY ODROBINĄ OLIWY I ZOSTAWIAMY NA MINIMUM 2 GODZINY..KROIMY CEBULĘ NA DOŚĆ GRUBE KRĄŻKI.NAKŁADAMY NA PATYKI NA PRZEMIAN.ŁOPATKA ,BOCZEK ,CEBULA.ZALEWAMY ODROBINĄ OLEJU.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO NA OKOŁO 170 STOPNI NA 1 H 20 MINUT.W TRAKCIE PODLEWAMY WYTWORZONYM SOSEM.
ZIEMNIAKI GOTUJEMY W MUNDURKACH Z SOLĄ.PO UGOTOWANIU OBIERAMY,KROIMY WEDŁUG UPODOBAŃ.DODAJEMY CEBULKĘ POKROJONE OGÓRKI DODAJEMY OLIWĘ MUSZTARDĘ ORAZ PIEPRZ DELIKATNIE MIESZAMY..
MARCHEW TRZEMY NA TARCE O GRUBYCH OTWORACH.DODAJEMY CHRZAN,CYTRYNĘ I CUKIER ..MIESZAMY ..
PS.
SAŁATKA KARTOFLANA NADAJE SIE RÓWNIEŻ DO MIES Z GRILLA ORAZ RYBY..ROBIE JĄ CZĘSTO LATEM..
Formularz komentarzy: