Polecam przepis na surówkę z kapusty pekińskiej..Prosta.szybka w wykonaniu a zarazem bardzo smaczna surówka .Dodatek do mięs i ryb..Serdecznie polecam 🙂
Produkty:
1/2 główki średniej kapusty
1/2 papryki czerwonej
1/2 ogórka surowego
1/2 pęczka koperku
sos winegret:4 łyżki oleju rzepakowego
2 ząbki czosnku.1 łyżeczka miodu ,sól,pieprz/przepis podany oddzielnie/..
Wykonanie:
kapustę ,paprykę oraz ogórek kroimy ..dodajemy drobno pokrojony koperek .
polewamy sosem winegret..tzn.olej rzepakowy .czosnek przeciśnięty przez wyciskacz.miód pieprz . łączymy razem energicznie mieszając mątewką..
Podajemy do mięs lub ryby..
Można dodać wiecej papryki każdej z koloru ..
Formularz komentarzy: