Przedstawiam przepis na pyszne spaghetti,które nauczyłam się gotować od starszego pana w Niemczech ..
Składniki:
MAKARON SPAGHETTI
3 POMIDORY LUB PUSZKA POMIDORÓW /CAŁYCH/
2 CEBULE
20 DAG PIECZAREK
3-4 ZĄBKI CZOSNKU
5 DAG SERA ŻÓŁTEGO
1 ŁYŻECZKA BAZYLI
SÓL ,PIEPRZ,PAPRYKA OSTRA
OLEJ DO SMAŻENIA + 2 ŁYŻKI MASŁA
Sposób wykonania:
KROIMY CEBULĘ ,PIECZARKI ORAZ CZOSNEK W KRĄŻKI.NA MOCNA ROZGRZANY TŁUSZCZ WKŁADAMY CEBULĘ SMAŻYMY NA ŚREDNIM OGNIU DO ZESZKLENIA DODAJEMY PIECZARKI ,CZOSNEK .SMAŻYMY RAZEM OKOŁO 3 MINUT OD CZASU DO CZASU MIESZAJĄC.
DODAJEMY POKROJONE POMIDORY LUB ROZBITE MIKSEREM POMIDORY z puszki ,WLEWAMY na patelnię DODAJEMY SÓL ,PIEPRZ ,PAPRYKĘ OSTRĄ./PROSZĘ PAMIĘTAĆ ,ŻE PAPRYKĘ NALEŻY DODAWAĆ PO ZDJĘCIU Z OGNIA ponieważ POTRAWA BĘDZIE GORZKA/DODAJEMY MASŁO I smażymy na wolnym ogniu OKOŁO 15 MINUT .NA KONCU DODAJEMY BAZYLIĘ, MIESZAMY ,PRZEGOTOWUJEMY.
MAKARON GOTUJEMY NA AL DENTE TYLKO W OSOLONEJ WODZIE MIESZAJĄC TYLKO NA POCZĄTKU .WYKŁADAMY NA TALERZ POLEWAMY SOSEM I POSYPUJEMY SEREM ŻÓŁTYM..
ps.przepraszam za fotkę 🙁
Formularz komentarzy: