Polecam sałatkę z makaronu z tuńczykiem i grzybkami.Zostały mi z wczoraj resztki z makaronu i zastanawiałam jak je wykorzystać..a że u mnie w domu mam pochłaniacza sałatek 🙂 ..wyprodukowałam coś takiego..Wyszło nawet smaczne 🙂 .Serdecznie polecam
Produkty
200g grubszego makaronu
1/2 słoika grzybków lub pieczarek marynowanych (najlepiej z cebulą)
5-6 ogórków konserwowych lub korniszonów
20 dag pomidorków koktajlowych lub 2 pomidory
2 puszki tuńczyka w sosie własnym..
sos:
2-3 łyżki jogurt naturalny
duża łyżka majonezu
łyżka musztardy
łyżka ketchupu
szczypta ostrej papryki
sól i pieprz
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente ..kroimy na drobno ogórki i grzybki.jak mamy koktajlowe pomidory to dzielimy na pół a duże na mniejsze kawałki ..Dodajemy poduszonego tuńczyka..Do jogurtu dodajemy majonez ,musztardę ketchup.,paprykę ,pieprz oraz sól..Musi mieć wyrazisty .pikantny smak..Mieszamy delikatnie z sałatką..
PS.Proszę dodać marynowaną cebulkę bedzie jeszcze smaczniejsza ..ja po prostu nie miałam w domu..
Życzę smacznego 🙂