pieczeń z karkówki pieczona w brytfannie

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria: ,

2015-05-01 17.20.18
Przedstawiam Wam ciekawy przepis na pyszną potrawę

Produkty:
1.5 kg karkówki
3 ząbki czosnku
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 /3 łyżeczki pieprzu cayen
1 łyżeczka pieprzu
5 łyżek oliwy

Wykonanie:
Umyte mięso nacieramy przecisniętym przez praskę czoskiem ,nastepnie wymieszane przyprawy/majeranek.papryki,pieprze oraz sól/nacieramy mięso .wkładamy do lodówki na 12 h. Rozgrzewamy brytfannkę z tłuszczem ,wkładamy mieso obsmażamy z każdej ze stron na brązowo./pozwalamy mięsu by scieło sie białko .nie przewracając do momentu zarumienienia.Podlewamy 1 szklanką wody ,przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 1,5 h nagrzanym do 180 stopni..
Można traktować jako danie głowne lub jako wędlinę do chleba..

System ocen – uruchomiony około stycznia 2025

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić artykuł

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Na razie brak głosów. Oceń ten post jako pierwszy.

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl