Pieczeń rzymska

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria:

pieczen-rzymska
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną pieczeń

SKŁADNIKI:
1/2 KG MIĘSA MIELONEGO/ŁOPATKA ALBO KARKÓWKA/
3 ZĄBKI CZOSNKU
2 JAJKA
4 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ
SÓL,PIEPRZ

WYKONANIE:
DO MIĘSA,DODAJEMY ŻÓŁTKA POKROJONY DROBNO CZOSNEK.SÓL.PIEPRZ DO SMAKU WYRABIAMY RĘKĄ.Z BIAŁEK UBIJAMY PIANĘ DELIKATNIE MIESZAMY AŻ DO UTWORZENIA JEDNOLITEJ MASY..DO WYSMAROWANEJ FORMY I WYSYPANEJ BUŁKA TARTĄ WKŁADAMY WYROBIONE MIELONE MIĘSO…JAK KTOŚ LUBI MOŻE DO ŚRODKA WŁOŻYĆ DWA UGOTOWANE NA TWARDO JAJKA.WKLADAMY DO NAGRZANEGO DO 170 STOPNI PIEKARNIKA NA

System ocen – uruchomiony około stycznia 2025

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić artykuł

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Na razie brak głosów. Oceń ten post jako pierwszy.

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl