Przedstawiam Wam przepis na duszone pieczarki z parówkami czyli kluchami na łachu..
Składniki:
20 DAG PIECZAREK
1 zupa borowikowa
3 ŁYŻKI ŚMIETANY
1/2 CEBULA
2 MASŁO KLAROWANE
SÓL,PIEPRZ
2 ŁYŻKI KOPERKU
WYWAR Z WCZEŚNIEJ GOTOWANYCH GRZYBÓW SUSZONYCH.JA MROŻE SOBIE TAKIE WYWARY JAK WCZEŚNIEJ GOTUJE SUSZONE GRZYBY..
WYKONANIE:
CEBULĘ KROIMY NA PIÓRKA.SMAŻYMY NA maśle AŻ DO ZRUMIENIENIA.DODAJEMY,UMYTE I POKROJONE PIECZARKI ..SMAŻYMY CHWILKĘ RAZEM.DAJEMY ZUPĘ GRZYBOWĄ SMAŻYMY OKOŁO 5 MINUT.DODAJEMY ŚMIETANĘ ZAHARTOWANĄ GORĄCYM SOSEM.NA KONIEC DODAJEMY KOPEREK.DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM..
MOŻNA TAKŻE PODAWAĆ Z GRUBSZYM MAKARONEM LUB STOSOWAĆ JAKO SOS DO MIĘS..
Formularz komentarzy: