Polecam przepis na pieczarki smażone w cieście naleśnikowym ,mogą być podawane jako danie główne lub przekąska ..wspaniale smakują z sosem chrzanowym https://www.ugotujmycos.pl/sos-chrzanowy/
Produkty:
20 dag pieczarek
2 jajka
2 łyzki wody
2 ząbki czosnku
2 łyżki mąki pszennej
sól,pieprz
olej + masło do smażenia
Wykonanie:
Umyte pieczarki odrzucamy ogonki a kapelusze kroimy na pół.. Jajka.wodę oraz przeciśnięty czosnek przez wyciskacz rozbijamy rózgą ,dodajemy mąkę oraz sól i pieprz ..ciasto musi mieć gęstszą konsystencję ja na naleśniki ..
Smażymy na oleju + maśle z obu stron na złoty kolor..
Wykładamy do odsączenia tłuszczu..I to by było na tyle 🙂 ..
Smacznego
Formularz komentarzy: