Przedstawiam Wam ciekawy przepis na pyszną potrawę
Produkty:
PORCJA DLA JEDNEJ OSOBY
25 DAG KREWETEK
4 ZĄBKI CZOSNKU
1/3 KOSTKI MASŁA
ŁYŻKA POKROJONEJ NATKI PIETRUSZKI
SÓL ,PIEPRZ ,PAPRYKA OSTRA
WYKONANIE:
OCZYSZCZONE KREWETKI Z PANCERZA I NITKI JELITOWEJ PŁUCZEMY .OBGOTOWUJEMY W OSOLONEJ WODZIE 10 MINUT..ODCEDZAMY NA DURSZLAKU..
2 ZĄBKI CZOSNKU PRZECIŚNIĘTE WYCISKACZEM ŁĄCZYMY Z MASŁEM I ROZPUSZCZAMY NA ROZGRZANEJ PATELNI DODAJEMY KREWETKI SMAZYMY OKOŁO 3-4 MINUT CO JAKIŚ CZAS MIESZAJĄC.W MIEDZY CZASIE DODAJEMY POKROJONY DROBNO CZOSNEK ORAZ UZUPEŁNIAMY MASŁO .SOLIMY .PIEPRZYMY ORAZ DODAJEMY PAPRYKĘ DO SMAKU..NA KOŃCU DODAJEMY POKROJONĄ PIETRUSZKĘ .MIESZAMY .NIE SMAŻYMY ..PODAJEMY Z PIECZYWEM..
Formularz komentarzy: