Mielone mięso można zrobić na wiele sposobów a ze świeżą kapustą wychodzą na prawdę bardzo smaczne.Ja dodałam ,Ja dodałam oprócz kapusty pieczarki i cebulę ale można także dodać paprykę oraz czosnek.Miłego eksperymentowania 🙂 .
Produkty:
500 g mięsa mielonego
1/2 główki kapusty
5 pieczarek
1 cebula
1/3 kostki masła
3 łyżki mąki ziemniaczanej
sól.pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
Kapustę drobno kroimy.obsmażamy na maśle do miekkości dodajemy starte na tarce pieczarki chwilę razem smażymy.doprawiamy solą i pieprzem.
Przekłądamy po wystudzeniu do miski z mięsem.na tej samej patelni smażymy drobno posiekaną cebulę na złoty kolor.Dodajmy jajko,mąkę ziemniaczaną .sól.pieprz.Wyrabiamy masę.Na dłoń nabieramy kulkę wyrabiamy.spłaszczamy ,obtaczamy w bułce tartej ,smażymy na złoty kolor z obu stron..
Podajemy z ziemniakami ,ryżem z surówką..
Formularz komentarzy: