kotlety siekane drobiowe z pieczarkami

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria:

2015-05-22 16.36.39
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę

Produkty:
1 pierś/wychodzą cztery kotlety/
2 pieczarki średniej wielkości
1 łyżka oleju
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 jajko
1 łyżeczka przyprawy gyros
pieprz ,papryka słodka i ostra.odrobina pieprzy cayenne
sól
bułka tarta do
olej do smażenia

Wykonanie:
Po umyciu i obsuszeniu .piersi kroimy na drobne kawałeczki..ścieramy pieczarki na tarce .wlewamy olej i przyprawy oraz sól..mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1 h..pietruszkę drobno kroimy dodajemy do masy mięsnej, wbijamy jajko oraz mąkę ziemniaczanej .Wyrabiamy masę bierzemy na rękę 1/4 masy wyrabiamy kotlety ,spłaszczamy ,otaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor..
Podajemy z ziemniakami i surówką ..

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl