kapusta młoda gotowana z koperkiem

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria:

2015-05-24 15.18.58
Polecam przepis na młodą kapustę gotowaną..po prostu pychotka 🙂 ..

Produkty:
1 główka młodej kapusty
1 cebula
1 pęczek koperku
1 cytryna
2 łyżki domowego smalcu ze skwarkami
sól.pieprz,liść laurowy
1 łyżka cukru

Wykonanie:
Kapustę kroimy ale nie bardzo drobno..,cebulę kroimy w drobną kostkę ..Do garnka dajemy kapustę .cebulę,dajemy liść laurowy,sól,pieprz..Gotujemy pod przykryciem 20-25 minut..odcedzamy, dajemy smalec ..chwilkę przesmażamy,dodajemy pokrojony drobno koperek ,sok z cytryny/jak ktoś nie ma może być ocet/cukier..
Chwilkę razem smażymy..1 minutę..Kapusta musi uzyskać smak słodko-kwaśny..

Dla mnie w sezonie nie ma lepszego dodatku 🙂

Bardzo polecam

System ocen – uruchomiony około stycznia 2025

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić artykuł

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Na razie brak głosów. Oceń ten post jako pierwszy.

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl