Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę
Produkty:
0,5 kg kiszonej kapusty
2 marchwie
1 selera
1/4 selera
1 pora
3 ząbki czosnku
8 ziarenek ziela angielskiego
10 ziarenek pieprzu
2 łyżki vegety
1 cebula
3 ziemniaki
2 łyżki smalcu ze skwarkami
1 golonka .gotowana oddzielnie przepis też oddzielnie .. 🙂
Wykonanie
Warzywa obieramy ,kroimy dodajemy przyprawy ,vegetę i gotujemy/oprócz kartofli/,które dodajemy gdy warzywa są pół miękkie .w Drugim garnku gotujemy kapustę z zielem angielskim.liściem laurowym oraz drobno pokrojonym czosnkiem.Ugotowaną kapustę oraz wywar zlewamy razem..Cebulkę podsmażamy na smalcu ,na rumiano .i dodajemy do zupy/można zrobić także zasmażkę wówczas zupa będzie bardziej zawiesista/.dodać wodę od gotowania golonki .majeranek i razem gotować około 20 minut..
Formularz komentarzy: