Jabłka zapiekane z miodem i cynamonem

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria:

jablka-zapiekane-z-miodem
Jabłka jeno z moich najbardziej ulubionych owoców..Lubię je jeść na surowo w cieście.zapiekane jako mus ..Pod każdą postacią są smaczne..Polecam dzisiaj zapiekane z miodem .cynamonem i rodzynkami..są przepyszne 🙂

SKŁADNIKI:
4 JABŁKA
2 BIAŁKA
2 ŁYŻKI MIODU LUB CUKRU PUDRU
ŁYŻKA RODZYNEK,WIÓREK KOKOSOWYCH
CYNAMON,IMBMIR

WYKONANIE:
OBCINAMY GÓRNA CZĘŚĆ JABŁKA OD OGONKA WYDRĄŻAMY W JABŁKU OKOŁO 2/3 JABŁKA.BIAŁKO UBIJAMY NA PIANĘ Z ODROBINĄ SOLI DODAJEMY MIÓD MIESZAMY..DODAJEMY RODZYNKI .WIÓRKI ,CYNAMON I IMBIR DELIKATNIE MIESZAMY. DO WYDRĄŻONEGO JABŁKA wkładamy PIANĘ Z DODATKAMI.NAKŁADAMY KAPTURKIEM..WKŁADAMY DO nagrzanego PIEKARNIKA do 170 STOPNI NA 50 MINUT..

Smacznego 🙂

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl