Gulasz wołowy z kluseczkami kładzionymi i zasmażaną marchewką

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria:

gulasz-wolowy
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszny gulasz

Składniki:
GULASZ
1 KG WOŁOWINY
0,25 KG PIECZAREK
1 CZERWONA PAPRYKA
1 CEBULA
3-4 ZABKI CZOSNKU
OLEJ DO SMAŻENIA
ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, PIEPRZ, CZERWONA PAPRYKA OSTRA MIELONA, SÓL

KLUSKI
5 JAJEK
1/4 SZKLANKI WODY
1 SZKLANKA MĄKI
SÓL

DODATEK:
1/2 KG MARCHWI

Sposób wykonania:
GULASZ;
POKROIĆ MIĘSO OBSUSZYĆ SMAŻYĆ NA OLEJU ..NA DOŚĆ OSTRYM OGNIU DO ZARUMIENIENIA..
PO ZRUMIENIENIU DOLAĆ SZKLANKĘ WODY DUSIĆ 1 GODZINĘ POD PRZYKRYCIEM KONTROLUJĄC WODĘ .NASTĘPNIE DODAĆ POKROJONĄ W PLASTERKI CEBULĘ ,PAPRYKĘ ORAZ PAPRYKĘ ŚCIĄGNAĆ NA MOMENT Z OGNIA DODAĆ WSZYSTKIE PRZYPRAWY .GOTOWAĆ OKOŁO 20 MINUT..MUSI OSIAGNĄĆ OSTRY SMAK.DO PÓŁ SZKLANKI WODY DODAĆ 3 ŁYZKI MAKI.ROZMIESZAĆ MIKSEREM I DOLAĆ DO GULASZU..

KLUSKI KŁADZIONE:
DO MISKI WBIĆ JAJKA DOLAĆ PÓŁ SZKLANKI WODY ,ROZMIESZAĆ RÓZGĄ DODAĆ MĄKĘ ORAZ SÓL..MUSI STWORZYĆ SIE KONSYSTENCJA GĘSTA ALE NIE TWARDA.ŁYŻKĄ NABIERAĆ CIASTO I KŁAŚC NA WODĘ..MACZAJĄC ZA KAŻDYM RAZEM ŁYŻKĘ W WODZIE..GOTOWAĆ KLUSKI AZ WYPLYNĄ.NASTĘPNIE WYBIERAĆ ŁYŻKĄ KLUSKI I WYKŁADAĆ NA TALERZ..

DODATEK :
MARCHEW UGOTOWAĆ DO MIEKKOŚCI. /WODA OSOLONA/.OBRAĆ POKROIĆ W KOSTKĘ .
ZROBIĆ ZASMAŻKĘ WSYPAĆ DO NIEJ MARCHEW I JESZCZE CHWILĘ GOTOWAĆ..

Tagi: z kluskami

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl