Przedstawiam Wam przepis na pyszne gołąbki
Składniki:
1 GŁOWKA KAPUSTY -MOZE BYĆ WŁOSKA/MNIEJ PRACY/
0,5 SZKLANKI RYŻU
1/2 KG PIECZAREK
2 CEBULE
KILKA MROZONYCH GRZYBÓW LESNYCH -NIE KONIECZNIE
10 DAG SUSZONYCH GRZYBÓW
2 JAJKA
2 ŁYŻKI MASŁA
Sposób wykonania:
GOTUJEMY WYWAR Z GRZYBÓW SUSZONYCH Z 2 SZKLANKAMI WODY I SOLĄ..RYŻ gotujemy 2,5 SZKLANKACH WODY OSOLONEJ Z DODATKIEM VEGETY PRZEZ 15 MINUT. NA KONIEC DODAJEMY ŁYŻKĘ MASŁA MIESZAmy.
NA MAŁYM OGNIU PRZYKRYTE NAJPIERW RĘCZNIKIEM KUCHENNYM A NASTĘPNIE POKRYWKĄ.W MIEDZY CZASIE PARZYMY kapustę .PIECZARKI ,GRZYBY LEŚNE I CEBULE KROIMY W KOSTKĘ.PRZESMAŻAMY NA OLEJU KILKA MINUT.
DO OSTUDZONEGO RYŻU DODAJEMY PRZESMAŻONE PIECZARKI ,GRZYBY LESNE I CEBULĘ WBIJAMY JAJKA.MIESZAMY .
NA SPARZONE LIŚCIE NAKŁADAMY FARSZ.ZAWIJAMY.UKŁADAMY SZCZELNIE W GANKU .PRZYKRYWAMY LIŚCIAMI KAPUSTY.ZALEWAMY WYWAREM Z GRZYBÓW.WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 170 STOPNI NA 1 GODZINĘ I 20 MINUT..
PODAJEMY Z SOSEM POMIDOROWYM ALBO GRZYBOWYM..
Formularz komentarzy: