Przedstawiam przepis na przepyszne połączenie czekoladowego biszkoptu bitej śmietany z serkiem mascarpone oraz gruszek.
PRODUKTY:
NA BLACHĘ 30 x 25 CM
Biszkopt:mam proporcje na tortownicę ale takie same mogą być na blachę.
link do biszkoptu ;
składniki na krem .
200 ML ŚMIETANY KREMÓWKI
500 G SERKA MASCARPONE
6 ŁYŻEK CUKRU PUDRU
1 GALARETKA CYTRYNOWA UGOTOWANA UGOTOWANA W SZKLANCE WODY
1 GORZKA CZEKOLADA STARTA NA TARCE
1/2 SOKU Z CYTRYNY
1 PUSZKA GRUSZEK
3 GALARETKI AGRESTOWE UGOTOWANE W 1 L 200 ML WODY
WYKONANIE:
CHŁODNĄ ŚMIETANĘ UBIJAMY DODAJEMY PO TROCHĘ SEREK MASCARPONE ORAZ CUKIER ,SOK Z CYTRYNY .NA KOŃCU DODAJEMY WYSTUDZONĄ ALE JESZCZE LEJĄCĄ GALARETKE ORAZ CZEKOLADĘ I DELIKATNIE MIESZAMY..
WYKŁADAMY NA WCZEŚNIEJ UPIECZONY CIEMNY BISZKOPT/PRZEPIS PODAŁAM ODDZIELNIE/ROZSMAROWUJEMY RÓWNOMIERNIE KŁADZIEMY POKROJONE GRUSZKI I ZALEWANY TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ..ODSTAWIAMY DO LODÓWKI
NIEBO W GĘBIE 🙂
Formularz komentarzy: