PRODUKTY:
180 G MASŁA DOŚĆ MIĘKKIEGO
1/2 SZKLANKI CUKRU PUDRU
1/4 SZKLANKI CUKRU
1 JAJKO
OTARTA SKÓRKA Z CYTRYNY
1 ŁYŻECZKA SOKU Z CYTRYNY
2 SZKLANKI MĄKI
WYKONANIE:
DO MISKI WSYPUJEMY MĄKĘ PRZESIANĄ PRZEZ SITKO.DODAJEMY CUKIER ,CUKIER PUDER,JAJKO.OTARTĄ SKÓRKĘ Z CYTRYNY,SOK Z CYTRYNY..WYRABIAMY JAK NA KRUCHE CIASTO DO POŁĄCZENIA PRODUKTÓW.CIASTO MUSI BYĆ JĘDRNE I SPREŻYSTE.WKŁADAMY DO LODÓWKI NA 1 GODZINĘ.PO WYCIĄGNIĘCIU CHWILKĘ ZOSTAWIAMY W TEMPERATURZE POKOJOWEJ.ROZWAŁKOWUJEMY I SZKLANKĄ WYCINAMY KRĄŻKI Z TEJ PORCJI WYCHODZI 15 CIASTEK.W POŁOWIE WYCINAMY OTWORY KIELISZKIEM.NA CAŁY KRĄŻEK WKŁADAMY WYCIĘTY A W OTWÓR NAKŁADAMY LEMON CURD/PRZEPIS JEST NA TEJ STRONIE / MOŻNA BRZEGI POSYPAĆ CUKREM PUDREM LUB POLAĆ BIAŁĄ POLEWĄ
Formularz komentarzy: