PRODUKTY:
20 DAG MĄKI
20 DAG MĄKI ZIEMNIACZANEJ
20 DAG MASŁA
25 DAG CUKRU
4 JAJKA
25 DAG MAKU
2 PŁASKIE ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
1/3 SZKLANKI MLEKA
AROMAT MIGDAŁOWY
WYKONANIE:
MASŁO UCIERAMY NA PUSZYSTĄ MASĘ.DODAJEMY PO JEDNYM JAJKU I CUKIER.WSYPUJEMY PO TROCHĘ OBIE MAKI ZŁĄCZONE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA JEDNOCZEŚNIE WLEWAJĄC MLEKO .NA KOŃCU DODAJEMY MAK ORAZ OLEJEK MIGDAŁOWY..DOKŁADNIE MIESZAMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI.CISTO WKŁADAMY DO FORMY 24 CM Z KOMINEM WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM I POSYPANEJ BUŁKA TARTĄ.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 175 STOPNI NA 50 MINUT..PO WYCIĄGNIECIU POLEWAMY BIAŁĄ POLEWĄ Z SOKIEM Z PÓL CYTRYNY..NA WIERZCHU POSYPUJEMY MAKIEM..
Formularz komentarzy: