babeczki

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria:

babeczki
babeczki-przygotowywanie

PRODUKTY:
30 DAG MĄKI
15 DAG MASŁA
10 DAG CUKRU PUDRU
4 ŻÓŁTKA
2 ŁYŻKI ŚMIETANY

WYKONANIE:
PRZESIANĄ MĄKĘ POSIEKAĆ Z MASŁEM DODAĆ CUKIER I ŻÓŁTKA..ZAGNIEŚĆ CIASTO..FOREMKI OKOŁO 30 SZT.WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM.CIASTO ROZWAŁKOWAĆ NA GRUBOŚĆ OKOŁO 0,5 CM,POSYPAĆ MĄKĄ .SZKLANKĄ WYCINAMY KRĄŻKI WKŁADAMY DO FOREMKI DOKŁADNIE JĄ WYKLEJAJĄC.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 STOPNI AŻ DO ZRUMIENIENIA NA ZŁOTY KOLOR..PO PRZESTUDZENIU WYJMUJEMY BABECZKI ODWRACAJĄC DNEM DO GÓRY..

System ocen – uruchomiony około stycznia 2025

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić artykuł

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Na razie brak głosów. Oceń ten post jako pierwszy.

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl