PRODUKTY:
50 DAG SERA TRZYKROTNIE ZMIELONEGO
12 DAG MASŁA
20 DAG CUKRU
5 DAG RODZYNEK
2 ŻÓŁTKA I 1 BIAŁKO
PACZKA BISZKOPTÓW
2 GALARETKI ANANASOWE
PUSZKA ANANASÓW
WYKONANIE:
MASŁO Z CUKREM UTRZEĆ NA PUCH, DODAĆ ŻÓLTKA ORAZ PO TROCHĘ SERA DOKŁADNIE MIESZAJĄC DO POŁACZENIA SKŁADNIKÓW.BIAŁKO UBIJAMY NA PIANĘ I DODAJEMY WRAZ Z RODZYNKAMI DO SERA.DELIKATNIE MIESZAJĄC.JEDNĄ GALARETKĘ ROZPUSZCZAMY W 3/4 SZKLANKI WODY I PO OSTUDZENIU DODAJEMY DO MASY SEROWEJ.DRUGĄ GALARETKĘ GOTUJEMY W 1.5 SZKLANKI WODY I ODSTAWIAMY AŻ DO MOMENTY STĘŻANIA SIĘ.SPÓD I BOKI TORTOWNICY WYŁOŻYĆ BISZKOPTAMI A ŚRODEK WYPEŁNIAMY MASĄ SEROWĄ.DEKORUJEMY KRĄŻKAMI ANANASA I ZLEWAMY TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ.W
Formularz komentarzy: