Polecam zapiekankę z makaronem w wersji dla wegetarian i nie tylko..
PRODUKTY:
200 G MAKARONU
200 G PIECZAREK
2 ŁYŻKI KONCENTRATU
1 ŁYŻKA KETCHUPU
1/2 CEBULI
2 PLASTRY SERA ŻÓŁTEGO
2 ZĄBKI CZOSNKU
OREGANO,BAZYLIA,PIEPRZ,SÓL.PAPRYKA OSTRA
OLEJ+ MASŁO DO SMAŻENIA
WYKONANIE:
MAKARON GOTUJEMY AL DENTE .POKROJONĄ CEBULĘ SMAŻYMY NA OLEJU Z MASŁEM DO ZESZKLENIA.DODAJEMY POKROJONE PIECZARKI W PLASTRY ORAZ CZOSNEK POKROJONY W PLASTRY.SMAŻYMY CHWILKE MIESZAJĄC.DODAJEMY KONCENTRAT POMIDOROWY ,KETCHUP..
NASTĘPNIE DODAJEMY OREGANO,BAZYLIĘ PIEPRZ ,SÓL,PAPRYKĘ OSTRĄ MIESZAMY.
DO NACZYNIA ŻARO WKŁADAMY MAKARON ZALEWAMY CEBULĄ Z DODATKAMI.NA WIERZCH ZALEWAMY SOSEM BESZAMELOWYM.
POSYPUJEMY STARTYM SEREM..
WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 170 STOPNI NA 30 MINUT..
Ps.Moża dodać więcej warzyw np.startą marchewkę,pietruszkę ,cukinię przesmażyć po zeszkleniu cebuli ..
Formularz komentarzy: