Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę
PRODUKTY:
300 G MAKARONU
500 G MIĘSA MIELONEGO WIEPRZOWEGO/KARKÓWKA LUB ŁOPATKA/
1 DUŻA CEBULA
3 ZĄBKI CZOSNKU
4 ŁYZKI PRZECIERU POMIDOROWEGO
OLIWĘ + MASŁO DO SMAŻENIA
1/2 ŁYŻECZKI TYMIANKU I OREGANO
SÓL ,PIEPRZ
KILKA PLASTRÓW SERA
WYKONANIE:
DUŻĄ PATELNIE ROZGRZEWAMY OLIWĘ Z MASŁEM .KŁADZIEMY POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ ,SMAŻYMY DO ZESZKLENIA.DODAJMY CZOSNEK POKROJONY W PASKI.CHWILĘ PODSMAŻAMY.DODAJEMY MIĘSO SMAŻYMY MIESZAJĄC OKOŁO 15 MINUT.DODAJEMY KONCENTRAT ROZROBIONY Z WODĄ.DUSIMY POD PRZYKRYCIEM NASTĘPNE 15 MINUT.PRZYPRAWIAMY TYMIANKIEM .OREGANO ,SOLĄ ORAZ PIEPRZEM.MIESZAMY I ODKŁADAMY.
GOTUJEMY MAKARON AL DENTE.
WYKONUJEMY SOS BESZAMELOWY OSOBNY PRZEPIS https://www.ugotujmycos.pl/sos-beszamelowy/.
DO NACZYNIA ŻARO/KORZYSTNIEJ Z PRZYKRYWĄ/ WKŁADAMY MAKARON.MIĘSO NA KONIEC ZALEWAMY SOSEM BESZAMELOWYM.POSYPUJEMY STARTYM SEREM.
PIECZEMY W PIEKARNIKU 50 MINUT W TEMPERATURZE 170 STOPNI..
SMACZNEGO..
Formularz komentarzy: