Produkty:
2 KG BOCZKU BEZ SKÓRY
MUSZTARDA
MAJERANEK
SÓL
PIEPRZ
WYKONANIE:
UMYTY BOCZEK DELIKATNIE UBIJAMY TŁUCZKIEM. NACIERAMY SOLĄ I PIEPRZEM ORAZ MAJERANKIEM,SMARUJEMY CIENKĄ WARSTWĄ MUSZTARDY.ZWIJAMY SZCZELNIE JAK ROLADĘ..OBWIĄZUJEMY WĘDLINIARSKIM SZNURKIEM.OBWIJAMY W FOLIĘ ALUMINIOWĄ .PIECZEMY W PIEKARNIKU W TEMPERATURZE 180 STOPNI 2 H PO GODZINIE PRZEWRACAMY NA DRUGI BOK.PODLEWAMY 100 G WODY .MOŻNA WYKORZYSTAĆ JAKO SOS.PO UPIECZENIU BOCZEK UKŁADAMY NA PŁASKIEJ POWIERZCHNI Z GÓRY KŁADZIEMY DESKĘ DREWNIANĄ DODATKOWO OBCIĄŻONĄ NP.2-3 TORBY CUKRU,ABY PO WYSTYGNIĘCIU NADAĆ KSZTAŁT MAŁEGO CHLEBA.
Formularz komentarzy: