Jabłka jeno z moich najbardziej ulubionych owoców..Lubię je jeść na surowo w cieście.zapiekane jako mus ..Pod każdą postacią są smaczne..Polecam dzisiaj zapiekane z miodem .cynamonem i rodzynkami..są przepyszne 🙂
SKŁADNIKI:
4 JABŁKA
2 BIAŁKA
2 ŁYŻKI MIODU LUB CUKRU PUDRU
ŁYŻKA RODZYNEK,WIÓREK KOKOSOWYCH
CYNAMON,IMBMIR
WYKONANIE:
OBCINAMY GÓRNA CZĘŚĆ JABŁKA OD OGONKA WYDRĄŻAMY W JABŁKU OKOŁO 2/3 JABŁKA.BIAŁKO UBIJAMY NA PIANĘ Z ODROBINĄ SOLI DODAJEMY MIÓD MIESZAMY..DODAJEMY RODZYNKI .WIÓRKI ,CYNAMON I IMBIR DELIKATNIE MIESZAMY. DO WYDRĄŻONEGO JABŁKA wkładamy PIANĘ Z DODATKAMI.NAKŁADAMY KAPTURKIEM..WKŁADAMY DO nagrzanego PIEKARNIKA do 170 STOPNI NA 50 MINUT..
Smacznego 🙂
Formularz komentarzy: