Na świątecznym stole trudno się też obejść bez ryby z warzywami lub inaczej zwanej po grecku..Można ją robić zarówno z warzywami pokrojonymi jak i z startymi na tarce ..Pikantność ryby i warzyw to jest rarytas dla podniebienia 🙂 ..Polecam 🙂
http://www.ug
SKŁADNIKI:
0,5 KG FILETY Z MINTAJA
2 MARCHWIE
1 PIETRUSZKA
0,3 SELERA
1/2 PORA
3 ZĄBKI CZOSNKU
MAŁY KONCENTRAT POMIDOROWY
2 LIŚCIA ANGIELSKIE\
4 ZIELA ANGIELSKIE
SÓL .PIEPRZ,PAPRYKA OSTRA
ODROBINA CUKRU
OLEJ DO SMAŻENIA Z ODROBINĄ MASŁA
WYKONANIE:
WARZYWA KROIMY W PASKI .RYBĘ SKRAPIAMY CYTRYNĄ ODSTAWIAMY NA 15 MINUT.OBTACZAMY W MĄCE WYMIESZANEJ Z SOLĄ I PIEPRZEM.SMAŻYMY NA MOCNO ROZGRZANYM TŁUSZCZU Z OBU STRON NA RUMIANO.WYCIAGAMY OBSMAŻONE FILETY DO NACZYNIA ŻARO .DO TŁUSZCZU WKŁADAMY WARZYWA I OBSMAŻAMY DODAJEMY KONCENTRAT ROZROBIONY W PÓŁ SZKLANKI WODY WLEWAMY WRZUCAMY ZIELE ANGIELSKIE ,LIŚĆ LAUROWY ,SÓL,PIEPRZ ,PAPRYKĘ OSTRĄ ODROBINĘ CUKRU.CHWILKĘ RAZEM SMAŻYMY OKOŁO 10 MINUT..RYBĘ ZALEWAMY WARZYWAMI. WKŁADAMY NACZYNIE ŻARO DO LODÓWKI. NAJLEPSZE JEST JAK POLEŻY DWA DNI, PRZEJDZIE WTEDY SMAKAMI.
Formularz komentarzy: