Filet z mintaja w cieście naleśnikowym

Opublikował/ła

w dniu

Kategoria:

filet-z-mintaja
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pysznego mintaja
PRODUKTY:NA 4 OSOBY

Składniki:
8 PŁATÓW Z MINTAJA
3 JAJKA
1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY
CZOSNEK 2 ZĄBKI
SÓL,PIEPRZ
MĄKA

Sposób wykonania:
UMYTE I ODSĄCZONE W RĘCZNIKU PAPIEROWYM FILETY ZAKRAPIAMY SOKIEM Z CYTRYNY ORAZ NACIERAMY CZOSNKIEM ODSTAWIAMY NA OKOŁO PÓL GODZINY..NIE SOLIMY GDYŻ SÓL WYCIĄGA WODĘ I RYBA BĘDZIE SUCHA ..JAJKA ROZBIJAMY W GŁĘBOKIM TALERZU RÓZGĄ DODAJMY SÓL,PIEPRZ TROCHE WODY I MĄKĘ DO UZYSKANIA KONSYSTENCJI ŚMIETANY.MACZAMY FILETY I NA ROZGRZANY TŁUSZCZ KŁADZIEMY RYBĘ ,SMAŻYMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR..
PODAJEMY Z FRYTKAMI ORAZ SURÓWKĄ Z KISZONEJ KAPUSTY LUB INNEJ.

PS.
PRZEPISY NA FRYTKI ORAZ SURÓWKĘ SĄ PODANE ODDZIELNIE..PROSZĘ SPRAWDZIĆ .. 🙂

Formularz komentarzy:



UgotujmyCos.pl